Israël klokt economische groei af op 4,7 procent voor 2011

Stanley Fisher, voorzitter van de Bank van Israel overhandigd zijn rapport over de economie van het land

Deze week heeft Stanley Fischer, de voorzitter van de Nationale Bank van Israël,  de gegevens over de economische groei overgemaakt aan premier Benjamin Netanyahu. Uit het rapport blijkt dat het land een groei van 4,7 procent realiseerde in 2011. Dat is een impressionant cijfers gezien het feit dat 2011 het jaar was waarin de wereldeconomie één van de zwaarste klappen kreeg sinds  de Tweede Wereldoorlog.

De Israëlische economie groeide daarmee tweeënhalf keer zo sterk als het gemiddelde van de OESO-landen. Tegelijkertijd daalde de werkeloosheid in Israël tot het laagste niveau sinds 1983.

Toeristische sector zorgt voor nog meer goed nieuws

Februari 2012 was ook een absolute recordmaand voor het toerisme in het Heilig Land met meer dan 230.000 bezoekers gaat het om een stijging van maar liefst 6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens Stas Misezhnikov, de Israëlische minister voor Toerisme, is het cijfer bijzonder omdat het onrustig was in het Midden-Oosten en ook omdat Eurapa en de V.S. nog steeds met de gevolgen van de economische crisis hebben af te rekenen.

“Het feit dat wij zeer intensief wereldwijd marketingactiviteiten ontplooien is de verklaring voor de groei in de sector”, aldus Misezhnikov die nu de promotie van Israël als reisbestemming ook wil aanvullen in landen als China, India, Zuid-Korea, Rusland en Zuid-Amerika.

Advertentie

De site van het ministerie van Toerisme kan u hier bezoeken.

 

 

www.goisrael.com