Aanslag op bus met Israëlische toeristen in Bulgarije maakt 6 doden

Bij een terreuraanslag op een bus met Israëlische toeristen in Bulgarije zijn woensdagmiddag zeven doden gevallen. Twintig mensen raakten gewond. Dat meldt de Israëlische krant Ha’aretz.

De aanslag vond plaatst op het vliegveld Burgas. Ooggetuigen meldden dat de bus explodeerde en in vlammen opging. Het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er doden zijn gevallen bij de explosie, maar kan nog niet met zekerheid zeggen dat het een terreuraanslag betreft.

Vijf van de gewonden zouden in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. De bus, met daarin zo’n veertig personen, stond geparkeerd op het vliegveld van Boergas. De toeristen, ingestapt in Tel Aviv met een vlucht van Air Via, waren net geland in Bulgarije.

Het gaat om een aanslag, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Een getuige spreekt over een zelfmoordaanslag. Twee andere toeristenbussen hebben door de explosie ook vlam gevat. Het is niet duidelijk of er ook andere nationaliteiten aan boord van de bus zaten.

Advertentie

Het vliegveld is ondertussen gesloten. Israël is de laatste tijd erg bezorgd dat Hezbollah toeristen in het buitenland aanvalt, in het kader van de vierde verjaardag van Hezbollah-commandant Imad Mughniyeh.