N-VA politicus Gantman kruist de degens met voormalige partijgenoot, Patrick Dewael

André Gantman en Patrick Dewael
André Gantman en Patrick Dewael

Gemeenteraadskandidaat voor de N-VA, André Gantman, reageert in een column in Knack op de kritiek van zijn gewezen partijgenoot Patrick Dewael (Open VLD). Die had eerder deze week de Vlaams Nationalistische partij N-VA verweten een “sluipend gif” in huis te halen door ex-Vlaams Belangers op te nemen in de N-VA.

De grootvader van Patrick Dewael is op 3 april 1945 in Bergen Belsen vermoord en mijn grootvader aan moederzijde op 21 april 1944 in Auschwitz. Ik deel dus principieel zijn afkeer voor racisme,antisemitisme en ieder totalitarisme van rechts en van links.

Zo begint de repliek van Gantman in Knack. De volledige tekst kan u hier lezen.

De brief die Dewael, samen met zijn collega Vanderpoorten, schreef vindt u op de website van de krant De Morgen, klik hier.