André Gantman krijgt zelfde plaats op gemeenteraadslijst van N-VA

André Gantman

De N-VA maakte dinsdag bijna haar voltallige lijst bekend voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen van oktober. André Gantman krijgt opnieuw dezelfde plek als zes jaar geleden, nr.19. “Dat bracht mij de vorige keer mazzel op dus vroeg ik dezelfde plek”, verklaarde hij in een eerste reactie aan Joods Actueel. Gantman begon de vorige legislatuur als fractievoorzitter voor de Vlaams Nationalisten in de gemeenteraad.

Vandaag is hij naast gewoon raadslid ook voorzitter van Water-Link en van Opera-Ballet Vlaanderen.

Gantman stuurt ook geregeld reacties en brieven naar media indien hij het oneens is met uitspraken over Israël of het Jodendom. Hij staat bekend als een brugfiguur tussen de Joodse gemeenschap en de lokale en regionale besturen.

André Gantman:

“Ik ben ingegaan op de vraag van mijn partij om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Vanuit dezelfde plaats als in 2012 hoop ik opnieuw te worden verkozen om Bart De Wever daadwerkelijk te kunnen steunen in de verwezenlijking van het N-VA programma om Antwerpen verder uit te bouwen tot een dynamische en toekomstgerichte stad.

Advertentie

Ik zal ook zoals ik steeds heb gedaan heel alert blijven in de strijd tegen het antisemitisme.”

In een volgend nummer van Joods Actueel kan u een uitgebreid gesprek lezen met de Joodse N-VA politicus.