Gantman: “Migratiepact historische vergissing, linkse radicalen veroorzaken antisemitisme”

De Amerikaanse ambassadeur op een forum tegen antisemitisme (foto Flash 90)
Naar aanleiding van een grootschalige opiniepeiling van CNN over antisemitisme in Europa, ontvingen we volgende reactie van André Gantman, N-VA gemeenteraadslid in Antwerpen. Daarin schrijft hij dat “links geïnspireerde ideologen” verantwoordelijk zijn voor de toename van het antisemitisme en stelt hij dat onze democratie gevaar loopt. Hij neemt het aankomend migratiepact van Marrakesh ook flink op de korrel.
 
“Het resultaat van deze peiling verwondert me geenszins; het bevestigt vorige peilingen. De Joden en Israël worden als een geheel systematisch geviseerd met ‘klassieke’ en ‘moderne’ vooroordelen en leugens.

Recent nog werd door de voorzitter van ACOD cultuur Israël beschuldigd van het moorden van Arabische kinderen met  het oog op de verkoop van hun organen. Het gaat hier zondermeer over een eeuwenoud  antisemitisch verzinsel getooid in een modern antizionistische kleedje.

De radicalisering van de ongefundeerde aanvallen op Israël door links geïnspireerde ideologen en fascistische epigonen zijn op dit ogenblik verantwoordelijk voor de toename van het antisemitisme.

Nieuwkomers van moslim origine worden bevestigd in hun antisemitisch en antizionistisch  gedachtengoed dat ze van kindsbeen in hun land van oorsprong hebben meegekregen. De onderzoeken van socioloog prof. Elchardus bij moslimjongeren bevestigen voornoemde attitude.

Gevaar voor democratie (lees verder onder de foto)

Gantman: “Het Pact van Marrakesh voorziet geen aansporing tot integratie en aanvaarding van democratische normen en waarden”

Advertentie

De geschiedenis heeft aangetoond dat waar antisemitisme in welke vorm ook heerst de democratie  gevaar loopt.

Het is zonder meer fundamenteel dat alle nieuwkomers respect zouden opbrengen voor de maatschappelijke verwezenlijkingen geworteld in de idealen van de Verlichting. ‘Het Pact van Marrakesh’ voorziet geen aansporing tot integratie en aanvaarding van democratische normen en waarden. Dit ‘Pact’ zal een ontrafelingsproces van de democratische maatschappij in de hand werken met negatieve gevolgen voor iedereen.

De ondertekening van dit ‘pact”, een vrijgeleide voor mensensmokkelaars, in zijn huidige vorm is dan ook een historische vergissing.”

De auteur behaalde 3432 voorkeurstemmen bij de jongste Gemeenteraadsverkiezingen