Veel hoge gasten verwacht op Holocaustherdenking in Antwerpen


De lijst van prominenten die dinsdagavond present zullen tekenen voor de jaarlijkse herdenking van de Holocaust toont aan dat er veel respect is voor de herinnering aan de slachtoffers. Naast de gastsprekers Eurocommissaris Frans Timmermans, Jan Jambon en Mark Eyskens worden ook Kris Peeters, Philippe De Backer, Bart De Wever, Meyrem Almaci, Tom Meeuws, verschillende schepenen en ambassadeurs verwacht.

Michael Freilich: “Dit is een belangrijk moment voor de Joodse gemeenschap met recentelijk de plannen voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen, het stijgende antisemitisme in Europa en de grote persaandacht van de voorbije weken rond de saga van Aron Berger.”

Na deze hele heisa is het een belangrijk signaal dat er weer vooruit wordt gekeken en daarom is het positief dat CD&V met een grote delegatie aanwezig zal zijn waaronder naast vice-premier Kris Peeters en de kopstukken schepen Caroline Bastiaens, Nahima Lanjri en Jan De Volder.

Ook N-VA zal present tekenen met een voordracht door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever en schepenen Nabilla Ait Daout, Ludo Van Campenhout en partijkopstukken Annick De Ridder en André Gantman.

Namens Open VLD zullen Antwerps Lijsttrekker Philippe De Backer en zijn schepenen Claude Marinower en Samuel Markowitz aanwezig zijn.

Advertentie

Meyrem Almaci zal voor Groen de honneurs waarnemen terwijl Tom Meeuws de sp.a zal vertegenwoordigen.