Israëlische president wenst christenen een vrolijk kerstfeest

Foto : GPO
Shimon Peres met de aartsbisschap van Haifa (Foto: GPO)

Zoals elk jaar rond deze tijd ontsnapt ook Israël niet aan de kerstsfeer in het land, niet alleen komen er extra veel toeristen opdagen om het feest in het Beloofde Land te vieren maar is het ook een bijzondere tijd voor de Israëlische christenen. In Jeruzalem werden gratis kerstbomen uitgedeeld voor christelijke Israëli’s. Premier Netanyahu nam een video-boodschap op voor de gelegenheid.

Ook president Peres droeg bij aan de kerststemming in het land en zei onomwonden: “Ik ben fier op onze israëlische christenen”. De Israëlische president deed die uitspraak tijdens zijn bezoek aan een christelijke gemeenschap in Haifa naar aanleiding van het kerstfeest morgen. “Ik wens jullie van ganser harte een vrolijk kerstfeest” aldus Peres.

Aartsbisschop Chacour die de president in Haifa begroette zei dat de christelijke gemeenschap in Israël wel niet zo groot is maar “dat ze trots zijn op het Beloofde Land omdat ze er hun geloof in volledige vrijheid mogen belevenen op een manier zoals ze dat zelf willen”

In Jeruzalem bezocht de president een school waar een kinderkoor voor hem Stille Nacht zong. Peres bedankt de kinderen en zei te hopen dat ze volgend jaar een vredevol jaar zouden beleven en maakte van de gelegenheid gebruik om alle christenen over de ganse wereld een vrolijk kerstfeest te wensen.

De redactie van Joods Actueel wenst bij deze gelegenheid ook aan al onze lezers en bezoekers vrolijke kerstdagen.