Maandag eerste schooldag voor orthodoxe jongetjes in school met 500 meisjes

frd
Deze foto van enkele jaren geleden toont hoe Friedman destijds ook in Wenen zijn kinderen trachtte in te schrijven in Joodse scholen

Op maandagochtend zal Moshe Aryeh Friedman, de controversiële anti-zionistische Jood, zijn twee jongetjes naar de schoolpoort brengen van de ultraortodoxe meisjesschool Benoth Jeruzalem van de chassidische Belzergemeenschap in Antwerpen. Hij zal dat doen “onder politiebescherming en in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder”, aldus de krant Het Nieuwsblad van zaterdag 4 januari.

Vorige maand kreeg Friedman gelijk van de rechter nadat hij een proces aanspande tegen de school. Een tweede proces tegen de Yavneschool,  ook in Antwerpen, is nog steeds hangende.

Website

friedman
Een beeld van de anti-Friedman website

Ondertussen is een anonieme website opgedoken die de man zwaar aanpakt. Friedman wordt er zelfs opgevoerd als zijnde achter de tralies in een Photoshop montage. De site lijkt te zijn gecreëerd in de V.S. waar Friedman verschillende vijanden maakte de voorbije jaren.

In de tekst lezen we:

Moshe Aryeh Friedman is een onbetrouwpare person die uit elke gemeenschap waar hij ooit woonde werd buitengegooid. Friedman haat zijn familie en dwingt hen om in verschrikkelijke leefomstandigheden te wonen terwijl hijzelf de wereld rondreist en zicht associeert met despoten en dictators. Hij gebruikt zijn politiek om ingang te vinden in zakendeals waarin hij elke partij met wie hij te maken krijgt bedriegt. Hij heeft banken bedrogen, vastgoedeigenaars en ook zijn eigen kinderen.

Advertentie

Het geheel wordt gestoffeerd met een handvol links naar documenten die moeten aantonen dat Friedman een oplichter is en zijn gezin verwaarloosd en de gekende foto’s waarop hij poseert met de Iraanse president Ahmadinejad.

Vooral interessant om te lezen zijn twee handgeschreven getuigenissen die gericht werden  aan de Amerikaanse kinderwelzijnsorganisatie waarin Friedman van verwaarlozing van zijn gezin wordt beschuldigd  en is er een document dat moet aantonen dat hij een malafide zakenman is.

Wij probeerden Friedman om een reactie te vragen maar hij nam de hele vorige week zijn telefoon niet op.