Israëlische bevolking overschrijdt symbolische drempel van acht miljoen inwoners

Jerusalem Day 12-5-10 004

Het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek berekende dat er in het land voor het eerst meer dan acht miljoen mensen wonen. 75,3 procent van hen is Joods, wat concreet betekent dat er zes miljoen Joden in het land leven, evenveel als het aantal Joden dat tijdens de Holocaust werd vermoord.

De Israëlische bevolking steeg dit jaar met 145.000 personen: enerzijds kwamen er 160.000 geboorten en 22.000 nieuwe immigranten bij, anderzijds vielen 40.000 overlijdens te betreuren en emigreerden 7.200 Israëli’s naar andere oorden.

Volgens de statistieken leven er naast de Joodse populatie ook 20,5 procent Arabieren. Opmerkelijk is de groep van immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie die zichzelf uitdrukkelijk als niet-Joods beschouwen: zij zijn goed voor 4,2 procent van de bevolking.

Israël verwacht dat de bevolking tegen 2025 met nog eens twee miljoen eenheden zal toenemen.