Update: Ook baby’tje overleeft fatale autocrash in New York niet

Update: slecht nieuws uit de V.S. waar net werd vernomen dat ook de kleine baby de crash niet overleefde. 

Nathan en Raizy Glauber, een jong chassidisch koppel uit Brooklyn in de V.S. kwamen gisteren al om het leven tijdens een tragisch ongeval. De 21-jarige moeder was zes maand zwanger, het koppel ging per taxi naar het ziekenhuis omdat de jonge vrouw zich plots onwel voelde.

De jonge aanstaande moeder overleed op de plaats van het ongeval terwijl haar echtgenoot , eveneens 21 jaar oud, kort na aankomst in het Beth Israël ziekenhuis overleed. De ongeboren baby werd prematuur met een keizersnede ter wereld gebracht maar overleed de volgende dag.

De toestand van de taxichauffeur is nog onbekend. De klap van de aanrijding was zo hevig dat de motor van de taxi op de achterbank terechtkwam en de jonge moeder uit de auto geslingerd werd. De bestuurder van de BMW die op de taxi inreed pleegde vluchtmisdrijf en wordt opgespoord. Ook de passagier die in de BMW zat heeft het op een lopen gezet.

Advertentie

Volgens Isaac Abrahm, de zwaar aangeslagen woordvoerder van de Joodse Gemeenschap in Brooklyn, geraakte de baby eveneens gekwetst bij het aanrijden en werd in allerijl overgebracht naar het hospitaal. Het ongeval gebeurde op slechts twee huizenblokken van Raizy Glaubers ouderlijk huis vandaan.

“Wat een tragische gebeurtenis, het gaat ons verstand te boven”, aldus Abraham die erop wees dat het koppel juist nog zo genoten had van het voorbije Poerimfeest en zich bijzonder verheugde op de geboorte van hun eerste kindje.

In Brooklyn bevindt zich de grootste Joodse gemeenschap in de Verenigde Staten, er leven naar schatting een 250.000 Joden. Het koppel werd naar Joodse traditie kort na het ongeval begraven, de belangstelling voor de begrafenis was massaal. De New York Times publiceerde enkele uren geleden een foto van de begrafenis.