Dinsdag jaarlijkse Shoah-herdenking in Antwerpen

monument
Het monument voor de gedeporteerde Joden

Op dinsdag 7 mei om 18:00uur herdenkt de Joodse gemeenschap van Vlaanderen de Holocaust. Dat zal gebeuren nabij het monument voor de gedeporteerde Joden aan de hoek van de Belgiëlei en de Mercatorstraat. Mevrouw Sabine De Bethune (CD&V), voorzitster van de senaat, werd uitgenodigd door het Forum der Joodse Organisaties als gastspreker.

De bijeenkomst staat dit jaar in het kader van de Dag van de Overwinning, voor de Democratie en de Herdenking van de door nazi-Duitsland gepleegde Genocide en de 70ste Herdenking van de Opstand van het Getto van Warschau

Andere sprekers zijn prof. Dr. Charles Mahler en historicus Prof. Dr. David Barnouw

Na het aansteken van 6 symbolische kaarsen door personaliteiten zal de ceremonie eindigen met het gebed voor de doden, het Kel Malei Rahamim, dat gebracht zal worden door oppervoorzanger Israël Muller.