Nederlandse Opperrabbijn Jacobs weerspreekt geruchten over woede [video]

jacobs

Onterecht is in diverse media bericht dat in Joodse kringen ergernis zou zijn over de datum van het afscheidsfeest van prinses Beatrix. Dit vindt namelijk plaats op 14 september, waardoor het samenvalt met de joodse feestdag Jom Kipoer. In kranten verscheen het bericht dat Opperrabbijn Binyomin Jacobs hierover erg kwaad zou zijn.

Bekijk het videofragment van Spirit24.nl hierover.

Jom Kipoer is de belangrijkste en heiligste dag binnen het Jodendom, waardoor Joden dus niet aanwezig kunnen zijn op het feest van de koningin.

Het Nationaal Comité Inhuldiging organiseert het feest samen met het hof. Zij liet in een reactie weten dat de datum puur is gekozen op basis van verschillende agenda’s. Daarbij is niet gekeken naar andere feestdagen. Het Comité realiseert zich dat de dag ongelukkig valt, daarom wil ze in gesprek gaan met de joodse gemeenschap.