Tijger in Israëlisch dierenpark krijgt acupunctuurbehandeling

In het dierenpark van Ramat Gan nabij Tel Aviv is voor het eerst een tijger behandeld tegen oorinfecties met acupunctuurnaalden. De dierenartsen van het park besloten om Pedang, de 14-jaar oude Sumatrische tijger, te laten prikken omdat alle andere behandelingen voor zijn oorontstekeningen niet bleken aan te slaan.

Volgens Mor Mosinzon, die Petang behandelde en roze acupunctuurnaalden in de tijgers oren prikte, kan ze met deze alternatieve behandeling het imuunsysteem van het dier versterken en de gehoorgangen in het binnen oor openen zodat de toegediende antibiotica meer effect zou hebben. Toch trekken sceptici de doeltreffendheid van de behandeling in twijfel.

In tegenstelling tot acupunctuurbehandeling bij mensen moest het dier onder narcose.

Ook in ons land werd de uitzonderlijke behandeling door Het Laatste Nieuws opgepikt meldt een lezer aan onze redactie die opmerkte: “Maar ze vergaten wel te vermelden dat het in Israël was”.