Hans Knoop op pad in Israël voor Nederlandse televisie vanaf zondag 30 juni

Generaal Van Uhm, Frits Barend en Hans Knoop an pantsermuseum in Latroen (Israël)
Generaal Van Uhm, Frits Barend en Hans Knoop aan het pantsermuseum in Latroen (Israël)

De in ons land wonende journalist Hans Knoop heeft voor de Nederlandse omroep MAX samen met Frits Barend zes Nederlandse gasten ontvangen in Israël. Knoop, schrijft ook regelmatig bijdragen voor Joods Actueel.
Deze bijzondere ontmoetingen zijn wekelijks te zien op Nederland 2 in het programma Israël 65 jaar geliefd en gehaat! De eerste uitzendig komt op de buis op zondagavond  30 juni.
De  gasten  zijn achtereenvolgend TV-presentator  Humberto  Tan,  oud-commandant  der strijdkrachten,  generaal  Peter  van  Uhm  (hij verloor  zijn  zoon  in  Afghanistan),  Jordi  Cruyff  (hij werd  landskampioen  bij  Maccabi Tel  Aviv),  Arabiste en oud-diplomate Petra Stienen, Prof. dr. Geert Jan Knoops, advocaat en hoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit Utrecht en acteur Huub Stapel.

In elke aflevering staat dus één gast centraal. Zij ontmoeten een vakgenoot in Israël. Zo komt prof. Geert Jan Knoops in gesprek met de oud-president van het hooggerechtshof Aharon Barak terwijl generaal Van Uhm Prof. Kasher ontmoet, de man die de ethische code voor het Israëlische leger heeft geformuleerd.

De alles omvattende vraag in de uitzending is of Israël nu echt het kwaad van de wereld representeert of niet