NOS reportage over gewonde Syriërs in Israëlische ziekenhuizen

De Nederlandse Openbare Omroepstichting (NOS) stuurde tijdens haar actualiteitenprogramma Nieuwsuur een opmerkelijk beeldverslag naar de Nederlandse huiskamers over de hulp die gewonde Syriërs in Israëlische ziekenhuizen ontvangen.

Dat het gaat om tegen elkaar strijdende soenitische en sjiitische moslims die ofwel gesteund worden door de aartsvijanden van Israël met name Iran voor de pro-Assadaanhang aan de ene kant of anderzijds jihadistische terreurbewegingen die de opstandelingen steunen weerhoudt de Israëlische medici niet om hulp te bieden.

Deze humanitaire acties van Israël, ook ten opzichte van zijn vijanden, tonen de absolute morele superioriteit van de enige Joodse staat ter wereld ten aanzien van de bedreigende dictaturen in hun buurlanden. Spijtig genoeg halen deze menslievende acties van de Israëli’s zelden – voor België  lees nooit – onze media. De NOS maakte gisteren wel hierop een merkwaardige uitzondering. Een reportage die u absoluut moet gezien hebben.

De behandelde Syriërs, die van kindsbeen af geïndoctrineerd worden  met antisemitische lectuur op school en anti-Joodse kinderprogramma’s en soapseries op televisie  –  het soort propaganda dat we in Europa kennen van het naziregime – hebben echter gemengde gevoelens over hun behandeling in Israël. Maar in het Israëlische ziekenhuis leren ze de werkelijkheid kennen die linksextremisten in ons land niet onder ogen willen zien: de Israëli’s helpen graag hun medemensen in nood, zelfs hun vijanden.

Advertentie

Doodsbenauwd

Nog erger is dat de Syrische patiënten hun behandeling in Israël niet durven openbaar maken want dan zullen ze ongeacht of ze achter Assad of achter de rebellen staan vermoord worden als verraders.