Zondag 6 oktober kleurt Antwerpen blauwwit uit vriendschap voor Israël

israeldag

We schreven vorige maand, in de gedrukte versie van Joods Actueel, over het groeiende aantal pro-Israëlevenementen in ons land. Wellicht een van de meest bekende evenementen, samen met de jaarlijkse muziekoptredens van de Tzahalmuzikanten, is het jaarlijkse Vredesfestival Shalom dat ondertussen al op een traditie kan bogen om u tegen te zeggen.

Na een Brusselse editie in mei van dit jaar is het nu de beurt aan Antwerpen om blauwwit te kleuren. Bijzonder aan dit evenement op de Antwerpse Groenplaats is zeker dat het om een samenwerkingsverband tussen Joden en christenen gaat.

Onder de sprekers ook hoofdredacteur Michael Freilich die de Israëlsympathisanten persoonlijk een hart onder de riem wil steken en hen bedanken voor hun oprechte vriendschap en belangstelling voor de Joodse gemeenschap in ons land en natuurlijk voor hun onverdroten en onbaatzuchtige inzet voor de enige Joodse staat ter wereld.

Programma

Advertentie

Van 14:00 tot 18:00 uur is er in de open lucht, in een aantal tentjes en aan diverse stands een doorlopend en gevarieerd programma met inbreng van zowel evangelische christenen als de van Joodse gemeenschap, met o.a. gospel, Israëlische muziek, cultuur, toespraken, lectuur, hapjes uit de Joodse keuken… Het doel blijft om de mensen de boodschap van vrede, ‘shalom’ te laten zien, horen, proeven, lezen, raken en smaken.

Het Vredesfestival is een gezamenlijk initiatief van de Belgische Coalitie voor Israël, B’nai B’rith en andere Joodse organisaties, Koinonia Ministries en Christenen voor Israël.