Nieuw bij Delhaize: concentratiekamppakjes voor kinderen

funfashionKlanten in de Delhaize van  Ukkel merkten gisteren op dat in het aanbod voor kindercarnaval ook een concentratiekampplunje voor de kleintjes wordt aangeboden. Bezoekers van de winkel veroordeelden dit als onbegrijpelijk en bijzonder wansmakelijk.

Roel Dekervel, woordvoerder van Delhaize zei in een reactie tegen Joods Actueel dat de keten onmiddellijk alles uit de rekken laat verwijderen. “We begrijpen maar al te goed dat dit zeer kwetsend is en absoluut niet door de beugel kan” en “we hadden zelf niet gemerkt dat het zich in het assortiment van onze leverancier bevond. We wensen ons uitdrukkelijk te verontschuldigen voor dit voorval en ik hoop dat u onze  verontschuldiging zo breed mogelijk verspreidt binnen de Joodse gemeenschap.”

Het antwoord wie dan de leverancier of fabrikant is van deze wansmakelijke kinderkleding wou Dekervel niet kwijt. “We zijn in gesprek met onze partner en weten op dit ogenblik niet of hij daarover wenst te communiceren.”

Goed maar kan beter

Raphaël Werner, de nieuwe voorzitter van het Forum der Joodse Organisatie (FJO), is wel tevreden dat de kledij uit het carnavalassortement verdwijnt maar heeft toch volgende bedenking:” De verontschuldigingen zijn omwille van de verwijdering acceptabel maar Delhaize zou toch geloofwaardiger overkomen als  de toeleveraar en fabrikant van deze bedenkelijke producten met naam en toenaam werd genoemd.”

Advertentie

Hoofdredacteur Michael Freilich is niet echt verbaasd. “Het is niet de eerste keer dat rond carnaval zich dergelijke incidenten voordoen. In Aalst trok vorig jaar een carnavalsgroep in SS-uniformen door de stad. Joke Schauvliege (CD&V), in deze legislatuur minister van Cultuur, zag echter geen graten in die wanstaltige vertoning en verdedigde de groep. Mogelijk heeft de fabrikant zich daarop gebaseerd om dit op de markt te brengen.”