Cruisedirectie tegen Joods Actueel: “we varen niet meer naar racisten in Tunesie”

norjad

Israëli’s aan boord van de Jade, een Noors cruiseschip, mochten van de Tunesische autoriteiten niet aan land gaan toen het schip in Tunis aanmeerde afgelopen zondag. De andere passagiers mochten wel van boord. De kapitein van de Jade greep niet in en zei dat hij moest wachten op instructies van de rederij in Miami alvorens deze maatregel van de Tunesische havenautoriteiten langs zich neer te leggen.

Aan Joods Actueel liet AnneMarie Mathews, de vice-president van the Norwegian Cruise Line, vandaag in onverbloemde taal weten dat de rederij nu besloten heeft om alle vaarten naar Tunisie af te gelasten.

Kevin Sheelan, de CEO, liet als reden voor het afzien van alle reizen naar Tunesië weten dat: “Op die manier willen we een sterk signaal geven aan Tunis maar ook aan alle andere havens waar ook ter wereld dat wij dit soort discriminatie van onze passagiers in geen geval tolereren. We zijn verbolgen over dit gedrag waarvan we trouwens niet op voorhand op de hoogte werden gebracht”, aldus Sheelan die zich verontschuldigde tegenover de Israëlische passagiers. De Israëlische passagiers zouden ook vergoed worden voor de schandelijke behandeling.

De Norwegian Cruise Line is al bijna vijftig jaar in deze specifieke reissector actief en is de grootste speler in de pleziervaart. Begin dit jaar voegde de maatschappij The Getaway, hun nieuwste schip met een capaciteit van vierduizend passagiers, aan haar vloot toe. Er liggen  momenteel nog twee megacruiseschepen goed voor nog eens 8.400 passagiers in aanbouw op de Meyer scheepswerven.