Arabische jonge dame dient “met trots” in het Israëlische leger

Mona Abdo is soldate in het Israëlische leger. Opmerkelijk, omdat Mona een christelijke Arabier is en geen joodse. Haar motivatie om Israël te verdedigen was zo groot dat ze niet aarzelde om vrijwillig dienst te nemen in het leger.

Volgens de Israëlische legerleiding doet de pittige dame dat met succes en klom ze snel op tot commandant waar ze nu een eenheid traint en haar soldaten leert hoe effectief af te rekenen met terreurdreiging en andere gevaren aan de grens in het zuiden van het land.

In een interview zegt de vrouw, die geboren en getogen is in Haifa, dat ze zonder twijfel haar leven wil opofferen voor haar land als dat nodig moest zijn

“Ik lever mijn bijdrage aan de veiligheid van Israël niet alleen voor de Joden maar even goed voor de Arabieren en ik ben bereid om daarvoor mijn leven te geven voor alle burgers. Ik werd IDF-militair omdat ik onafscheidelijk deel uitmaak van de Israëlische samenleving, ik dien hiermee mijn land énmijn familie. Mijn taak als commandant bestaat erin om smokkeloperaties waarbij drugs worden binnengebracht worden te onderscheppen en om moordaanslagen op burgers te voorkomen. En dat is zowel in het belang van Joden als Arabieren die hier wonen”.

De moeder van Abdo is apentrots op haar dochter en beschrijft haar beslissing als “een keuze die van maturiteit getuigt”. “Het is ons land, we leven hier met onze gezinnen en we zullen hier sterven. Onze roots en die van onze voorouders liggen hier en onze kinderen bouwen hier aan hun toekomst”.

Advertentie

Joods Actueel vroeg een reactie aan de bekendste Israël-criciti van ons land, door sommigen ook Israël-haters genoemd. Te weten: Pax Christi, Broederlijk Delen, Vrede vzw, Oxfam, Amnesty International, Dirk Vandermaelen (sp.a), Ludo De Brabander, Jan Roegiers (sp.a) en anderen. Indien ze mochten reageren zullen we hun commentaren in een volgend artikel bundelen.