De Morgen probeert niet eens om onpartijdig te berichten

de morgen

Dat de krant De Morgen er uitgesproken Israëlkritische posities op nahoudt is gekend, daar is zelfs niets mis mee. De krant laat dan ook beduidend meer de Palestijnse versie van het verhaal aan bod komen terwijl de ratio van opiniestukken die het opnemen voor Israël tegenover kritisch voor Israël zijn is 1:6.

Tot daar nog aan toe, dat is de keuze van de redactie.

Wat echter niet kan is dat er in de berichtgeving (dus niet de opiniestukken maar wat journalisten ‘hard news’ noemen) enkel de Palestijnse versie van het verhaal naar buiten wordt gebracht als zijnde waarheid. Dat was vandaag opnieuw het geval in de berichtgeving over de beschieting van een ziekenhuis en vluchtelingenkamp in Gaza gisteren.

Israël ontkende staalhard dat het schuld had en wees op slecht werkende Palestijnse raketten die ‘eigen doelen’ troffen.
Hamas ontkende natuurlijk.

Advertentie

Als onpartijdig journalist dien je deze informatie mee te geven. Niets van dat bij De Morgen waar we lezen dat de slachtoffers omkwamen door een ‘Israëlische raket’.
Dit is journalistiek onwaardig en is een zoveelste voorbeeld van hoe de pers de zaken op de spits drijft en de haat hier ten lande tegen Israël aanwakkert.