Joan Rivers overleden op 81-jarige leeftijd

Joan Rivers

Joan Rivers, de Amerikaanse bekende comédienne en actrice, is vorige week in een New Yorks ziekenhuis overleden. Tijdens een medische ingreep aan haar stembanden kreeg ze een hartstilstand.

Joan Rivers was de artistennaam van Joan Alexanda Molinsky. Ze was geboren in Brooklyn, New York als dochter van Joods-Russische migranten. In de jaren ‘50 behaalde ze een bachelor of Arts in Engelse literatuur. Vooraleer ze bekend was, had ze verschillende baantjes: ze was onder meer gids in het Rockefeller Center, schrijfster, kledingadviseuse, e.d. Haar carrière begon pas echt nadat ze de artiestennaam Joan Rivers aannam. Ze werd bekend als actrice op de planken en op het witte doek, kreeg een eigen talkshow, trad op als comédienne, enz. In 1990 kreeg ze een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Haar overlijden kwam heel onverwacht, want Rivers was nog op veel terreinen heel actief op. Bekijk hoe ze haar ongezouten mening gaf aan een Amerikaanse zender over de jongste oorlog in Gaza.