Joodse scholen annuleren lessen voor vrijdag wegens ’te gevaarlijk’

scholen

De belangrijkste Joodse scholen in zowel Brussel als Antwerpen hebben zopas besloten om morgen (vrijdag) alle lessen te annuleren naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging voor gevoelige doelen.

De interne veiligheidsdienst van de Joodse gemeenschap heeft een veiligheidsanalyse gemaakt op basis van informatie waarover het beschikt en acht het te gevaarlijk om morgen de lessen te laten doorgaan. De Israëlische veiligheidsdienst die mee advies geeft aan ambassades in landen met een belangrijke Joodse gemeenschap treedt de analyse bij.

Isi Morsel, hoofd van de inrichtende macht van de grootste Joodse school Jesode Hatora zei tegen Joods Actueel:

“We werden geïnformeerd dat wij een mogelijke doelwit vormen en nemen daarom ook geen enkel risico. De school blijft dicht tot nader order. Toch zijn we er zeker van dat de politie en de burgemeester er alles aan zullen doen om de dreiging aan te pakken zodat we hopelijk maandag opnieuw de scholen kunnen openen”.