Film: “Im Labyrinth des Schweigens” vanaf 29/4 in de zalen

Im Labyrinth

Het verhaal speelt zich af in Frankfurt in 1958. De jonge openbare aanklager Johann Radmann stuit op essentieel bewijsmateriaal dat een groots proces in gang kan zetten tegen voormalige Duitse SS’ers tijdens de Holocaust. Radmanns onderzoek verloopt erg moeizaam in dit naoorlogse Duitsland die de recente gebeurtenissen liever in de doofpot stopt, wat het voor de ambitieuze procureur bijna onmogelijk maakt zich een weg te banen door dit doolhof. Toch zal hij er alles aan doen om de schuldigen alsnog te laten veroordelen.

Wat is er nu zo bijzonder aan de film? Het is een gloednieuwe historische film over het opsporen en aanklagen van oorlogsmisdadigers. Hij gaat over de Tweede Wereldoorlog en meer bepaald over de SS’ers die gestraft worden in het naoorlogse Duitsland voor het vervolgen van tal van joden. Velen weten niet dat de SS zo’n grote rol speelde tijdens de oorlog en veel te maken had met de concentratiekampen waar de joden verbleven.