Vriendschappelijk bezoek premier Michel aan Joods Antwerpen

Michel (Copy)

Op woensdag 2 september brengt eerste minister Charles Michel een vriendschappelijk bezoek aan enkele Joodse instellingen in Antwerpen.

De premier, vergezeld door de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, en burgemeester Bart De Wever, zullen onder andere een synagoge en een Joodse school bezoeken. Het bezoek is opgevat als een informele wandeling door de Joodse buurt waarbij meer uitleg zal worden gegeven over de joodse tradities en gebruiken.

Ook het aspect veiligheid zal aan de orde zijn. De regering Michel zorgde voor beveiliging door het leger en voorziet een budget voor structurele veiligheidsmaatregelen. Directe aanleiding zijn de verschillende aanslagen tegen Joodse doelen in Europa waaronder Denemarken, Parijs en Brussel.

Tot slot zal de delegatie halt houden aan het monument voor de 25.000 gedeporteerde Joden waar de premier namens de federale regering een krans zal neerleggen.

Advertentie

Een fotoreportage van het bezoek zal in de volgende editie van Joods Actueel verschijnen.