Joodse organisaties bezorgd om Brusselaar met dreigende foto op Facebook

nordinmetmes

Met een onheilspellende foto op Facebook roept Brusselaar Nordine Saidi op om de Palestijnse terreuraanvallen tegen Israëlische burgers en politiediensten te steunen. Saidi is de broer van de PS politica Fatiha Saidi. Op de foto staat hij met een groot mes voor een Palestijnse vlag te zwaaien. Brusselse Joodse Organisaties zien de foto als een dreigement tegen Israëlische en Joodse burgers in België en hopen dat de man op basis van de terrorismewetgeving kan worden opgepakt.

Saidi werd in het verleden uit het bestuur van de Franstalige antiracismeorganisatie MRAX gezet omdat zijn teksten steeds verder afgleden richting antisemitisme en negationisme. Hij telt onder zijn vrienden ondermeer de meermaals veroordeelde Franse antisemiet Dieudonné (Ook het parket van Luik eist nu  6 maanden effectief celstraf) en Abou Jahjah.

Vorige week nog wilde hij een protest opzetten voor het stadion waar de match België-Israël werd gespeeld. De Brusselse burgemeester gaf echter geen toestemming hiervoor.

Joodse organisaties zijn verbolgen door de foto die ze aanzien als een “directe oproep tot haat en geweld”.

Advertentie

“Vrije meningsuiting is één zaak”, stelt Michael Freilich van Joods Actueel, “maar dergelijke foto gaat meer dan een stap te ver en dient te worden gesanctioneerd”

“Hiermee zet je mensen op een gevaarlijk spoor, die man moet worden opgepakt voor er ongelukken gebeuren”.