Joodse organisaties veroordelen “misdadig Palestijns geweld”

De zoveelste aanslag in Jeruzalem (foto: Flash 90)
De zoveelste aanslag in Jeruzalem (foto: Flash 90)

Het FORUM der Joodse Organisaties veroordeelt in een persmededeling het “misdadig geweld” van Palestijnen jegens willekeurige en onschuldige Israëlische burgers.

Geen enkele politieke doelstelling rechtvaardigt de doelbewuste terreur jegens onschuldige burgers.

Evenzeer veroordeelde het FJO in het verleden misdadig geweld dat door enkele extremistische joden werd toegepast op onschuldige Palestijnse burgers.

Het FJO ondersteunt de tijdens de Algemene Vergadering van de V.N. door Premier Netanyahu gedane oproep aan de Palestijnse Autoriteit om zonder voorwaarden vooraf onmiddellijk vredesbesprekingen te starten.

Het FJO doet dan ook een beroep op de Palestijnen om het geweld te staken en middels de dialoog tot de-escalatie en een duurzame vrede te komen. Het spreekt zijn medeleven uit met de slachtoffers die tijdens het recente zinloze geweld het leven hebben gelaten of gewond zijn geraakt.

Advertentie

Uit de ontwikkelingen van de laatste dagen doemt steeds duidelijker het beeld op van gecoördineerde acties van groepen Palestijnse jongeren die vervuld van haat tegen joden slechts een doel voor ogen hebben, n.l. bewust en willekeurig dood en verderf zaaien.

VRT Nieuwsbericht: http://deredactie.be/permalink/2.41367?video=1.2468023