Verenigingen willen dat EU ingrijpt in onaanvaardbare behandeling Israël

“Het is erg verontrustend dat er een besluit werd goedgekeurd om nieuwe richtlijnen uit te vaardigen betreffende producten van Joodse nederzettingen die helpen bij het legitimeren van de boycot tegen Israël. Desinvestering en sancties zijn een retoriek van haat tegen Israël, die publiekelijk opkomt om het land te elimineren”. Koinonia en de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten laten weten dat ze in een brief aan Frederica Mogherini, de buitenlandchef van de EU hun ongenoegen hebben geuit. 

Beide verenigingen zijn de drijvende kracht achter de jaarlijkse pro-Israëlfestivals in Antwerpen en Brussel. Het valt hen en Joodse organisaties zwaar dat de EU geen enkel ander grensconflict ter wereld (er zijn er vele tientallen) aangrijpt om een bijzondere labelingswet te creëren.

Nog volgens voorzitter Eugenia Daskalopoulou werd deze open brief ook naar de EU-afgevaardigden gestuurd met de vraag om deze richtlijnen te herroepen. De brief werd mede ondertekend door De Belgische Coalitie voor Israël, B’nai B’rith Antwerpen, ORT Belgium, Chrétiens amis d’Israël, A-net, C’axent, Belgische vrienden van Beautiful Israël en door Koinonia Ministries zelf.

Iedereen die zijn verantwoordelijkheid wil opnemen en wil opkomen tegen deze onrechtvaardigheid kan dit de wereld laten weten door een online petitie te ondertekenen. “De wereld moet weten dat het meten met een dubbele standaard tegenover Israël onaanvaardbaar is”. .

Ondertekenen kan hier