Forum der Joodse organisaties organiseert jaarlijkse herdenking op 9 mei

monumentOp maandag 9 mei zal het Forum der Joodse Organisaties naar jaarlijkse gewoonte een herdenkingsplechtigheid organiseren in de nabijheid van het Monument voor de Gedeporteerde Antwerpse Joodse Burgers aan de Belgiëlei 22.
De herdenking staat ook dit jaar in het teken van de Dag van de Overwinning voor de Democratie en de Herdenking van de door nazi-Duitsland gepleegde Genocide ” en de 73ste Herdenking van de Opstand van het Getto van Warschau.


Gastsprekers zijn dit jaar Daniel Werner, woordvoerder van het FJO, Cathy Berx gouverneur van Antwerpen, André Gantman, politicus en auteur en dr. Veerle Vanden Daelen, historius. Daarnaast zijn er getuigenissen van kleinkinderen of achterkleinkinderen en is er het aansteken van de de kaarsen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Shoah. Voor de muzikale omlijsting werd beroep gedaan op het jeugdkoor van de Romy Goldmuntz Synagoge onder leiding van de heer Marcel Apsel.

Practische informatie: maandag 9 mei aanstaande aan het Monument op de Belgiëlei 22 – gelieve plaats te nemen om 17.45 uur.