Aanstaande zondagnamiddag 5 juni Shalomfestival te Brussel

vfHet kleurrijke en multiculturele Shalomfestival  vindt ieder jaar plaats in Brussel en in Antwerpen. Het gaat hierbij om een samenwerking tussen evangelische christenen en de joodse gemeenschap van Brussel en Antwerpen. Terwijl ze elk hun eigen identiteit behouden, richten ze zich gezamenlijk tot het publiek met een boodschap van vrede, op straat en naar de media. Het festival dat doorgaat op het Brusselse Spanjeplein (op een paar honderd meter van het Centraal Station is aan zijn negende editie toe. Deze  gezinsvriendelijke happening gaat van start om 14.00 uur.

Initiatiefnemers van dit festival zijn organisaties uit het Belgisch maatschappelijk leven, zoals de Belgische Coalitie voor Israël, Koinonia Ministries, ORT Belgium, A-net, Christen-vrienden van Israël, de Zionistische Organisatie van België, KKL, B’nai Brith en Belgische Vrienden van Beautiful Israel. Het partnerschap tussen de Joodse gemeenschappen en de evangelische christenen is gebaseerd op de gemeenschappelijke oorsprong van hun geloof alsook op het wederzijds respect voor elkaars waarden en voor elkaars bijdragen aan de samenleving.

Programma
Concerten, dans, zang, muzikale prestaties (joodse klezmer-muziek, gospel-muziek …), tal van stands met een expositie van foto’s en schilderijen, kinderanimatie, lektuur en koshere snacks. Verschillende toespraken en getuigenissen dragen bij tot de kwaliteit van dit vredige en vrolijke  evenement.