Israëlische vakbroeders huldigen Antwerpse collega

prof. Parizel
prof. Parizel

De Antwerpse professor dr. Paul Parizel is onlangs vereerd met de titel Honoray Member van de Israel Radiological Association (ISRA). Dit gebeurde tijdens het jaarcongres van deze organisatie in Eilat, in het zuiden van Israël.

Professor Parizel is de voorzitter van de European Society of Radiology (ESR) de grootste wetenschappelijke radiologische vereniging ter wereld met meer dan 66.000 leden. Het is in die hoedanigheid dat hij door prof. Jacob Sosna (Chairman, Dept of Radiology van het Hadassah Hebrew Medical Center van Jeruzalem en tevens voorzitter van ISRA) werd gehuldigd als erelid van de Israëlische organisatie.

De Antwerpse prof die van Australie tot Rusland en in gans Europa bekend staat om zijn grote deskundigheid is bijzonder blij met het eerbetoon van zijn Israëlische collega’s. “Het is toch wel bijzonder dat een Antwerpse arts, een “goy” (niet-jood, nvdr.) die werkzaam is in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen erelid wordt van een grote Israëlische wetenschappelijke vereniging” liet hij terecht fier aan Joods Actueel weten.

Het was trouwens de eerste keer dat de Antwerpse prof het Beloofde Land aandeed en daarover zei hij verder: “Ik was zeer sterk onder de indruk van het land, maar vooral van de mensen, de positieve energie, de yes we can mentaliteit die er heerst. Echt een eye opener”.