Diversiteit in Israël – conferentie open voor het publiek op 24 sept. in Brussel

“Al ooit Arabische en Joodse Israëli hun liefde voor Israël gezamenlijk horen uiten”? Neen? dan is de geschikte gelegenheid daarvoor ongetwijfeld de ‘Israël Faces of Diversity’- conferentie die op dinsdag 24 september plaatsvindt in de Koninklijke Bibliotheek van Brussels”. Dat zegt Nigel Goodrich die in 2018 samen met Patricia Teitelbaum Belgian Friends of Israel (BFOI) oprichtte. Volgens Goodrich is het hoogtijd dat er ook een gematigd geluid en op feiten gebaseerd verslag over het Midden-Oostenconflict in ons lang te horen is.

De vier Israëlische gastsprekers zijn de druzische Riad Hassoun, de Arabische moslima Sara Zoabi, Shadi Khalloul een christen en de joodse Ilana Sherington.

Deze vier vertegenwoordigers van verschillende Israëlische bevolkingsgroepen getuigen hoe het leven in het Beloofde Land hen vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid biedt, een luxe waarbij we in een westerse democratie niet bij stilstaan maar in de buurlanden van Israël geen vanzelfsprekendheid is en ook niet op bijval van Hamas en Hezbollahextremisten kan rekenen.

Israël draagt zorg voor zijn minderheden
“Als moslima heb ik met vertrouwen mijn lot in handen van het Joodse volk gelegd omdat ik er van al mijn mensenrechten kan genieten”, zei Sara Zoabi tegen BFOI. “Israël is een goed land dat burgers van minderheden beschermt, over een onafhankelijk justitiesysteem beschikt, gelijkheid tussen mannen en vrouwen erkent en een vrije pers met grote kwaliteiten heeft, niet te vergelijken met het racistisch Hamasregime of de door en door corrupte Palestijnse Autoriteit”, aldus Zoabi.

Advertentie

Elk van de vier sprekers kijkt vanuit een andere achtergrond naar de Israëlische samenleving maar alle vier zijn ze ervan overtuigd dat er al te vaak en zonder evenwichtig onderzoek allerhande politieke opinies rondgestrooid worden, ook door academici en journalisten, die niet op enig realisme op het terrein steunen. Juist dat is de reden waarom zij ervoor kiezen om hun Belgische publiek te informeren.

Praktische informatie
De conferentie Israel – Faces of  Diversity, gaat door in de Koninklijke Bibliotheek van België, Keizerslaan 2 te Brussel op dinsdag 24 september en begint om 19:30 uur. U kan er ook een tentoonstelling over Israël bezoeken en kennismaken met het beste wat het land te bieden.
De conferentie is in het Engels maar er is een simultaanvertaling in beide landstalen voorzien. Afsluitend is er een vraag en antwoordmoment voorzien.

Voor meer informatie en registratie: www.bfoi.eventbrite.com