Protestmoment zondag tegen vernieling Gents Holocaustmonument

Tijdens de tweede wereldoorlog werden tientallen Gentenaars in hun huizen opgepakt, met de trein weggevoerd en daar om het leven gebracht.

Ze werden gehaat, gewoon omdat ze Joods waren. Van zuigeling tot hoogbejaard, ze werden zonder uitzondering uit de weg geruimd, want ze waren Joods.

Joden werden geregistreerd, geïsoleerd, belogen, vernederd en uitgebuit. Hun eigendommen werden gestolen en uiteindelijk werden ze ook van hun leven beroofd.

Dit Michael Lustig monument aan de Lindelei in Gent herinnert ons aan hun bestaan, het is het enige spoor van hun afgebroken leven.

Dit monument werd deze week voor de zoveelste keer beschadigd. De mensen van wie de namen op het monument staan, werden op gruwelijke wijze vermoord. Dat nu ook aan de herinnering van deze slachtoffers geweld wordt aangedaan, kunnen wij niet dulden.

Advertentie

Wij vragen dat de daders van de beschadigingen ter verantwoording worden geroepen.

Laat door uw aanwezigheid te Gent, Lindelei, ter hoogte van het Lustig-monument op zondag 17 november 2019 om 11.00 uur weten dat er grenzen zijn en dat antisemitische wandaden niet kunnen.