Twee jaar cel voor bedreiging Joodse politicia

Viviane Teitelbaum (MR)

Het Brusselse gerecht heeft de verdachte van antisemitische doodsbedreigingen aan het adres van politica Viviane Teitelbaum (MR) veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf en een boete van 800 euro. Teitelbaum zetelt in het Brussels parlement en is schepen in Elsene.

De Joodse gemeenschap reageert tevreden op dit signaal. Haatberichten op het internet tegen Joden resulteren in België zelden tot straffen.

Facebook

De man had op de ochtend van 30 januari 2018 bedreigingen geuit op de Facebookpagina van Teitelbaum. De man fulmineerde tegen Israël die hij als nazi’s omschreef, hij haalde samenzweringstheorieën boven over de aanslag op het Joods Museum gevolgd door beschuldigingen aan het adres van Joden in ons land in het algemeen en aan de diamansector in het bijzonder.

48 uur

Advertentie

Die zouden volgens hem fraude plegen om geld naar ‘Isra-hell’ te sturen. In een tweede bericht werden de bedreigingen nog persoonlijker gericht tegen de politica. Volgens de kerel zouden Teitelbaum en andere Joden betalen voor het leven van de kinderen die door de armoede door belastingontduiking werden veroorzaakt . “Luister goed er gaat niets van u overblijven. U heeft nog 48 uur, mevrouw Teitelbaum”.

Eindelijk
Op onze redactie ontvingen we een bericht waarin een lezer opmerkt dat het voor het eerst is dat er een duidelijk signaal komt over antisemitische uitlatingen op sociale media.