Man na 6 jaar veroordeeld voor nazi-huis in Keerbergen

De correctionele rechtbank van Leuven heeft Georges Boeckstaens, veroordeeld voor inbreuken tegen de negationismewet. De 77-jarige gepensioneerde beroepsmilitair die aan zijn huis en in zijn tuin in Keerbergen verschillende hakenkruizen, nazivlaggen en SS-symbolen aanbracht, krijgt van de rechter één jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 800 euro.

De rechter hield rekening met het blanco strafblad van de man maar zei dat er geen twijfel over bestond dat hij met zijn gedrag de genocide tegen de Joden goedkeurde. De man werd  ook betrapt op het brengen van de Hitlergroet.

Beter laat dan nooit

In een interview voor de RTBF zei Boeckstaens dat hij een “fan van Hitler” was en dat hij “niets verkeerd doet”. Er werd al in 2014 klacht neergelegd tegen Boeckstaens maar er gebeurde toen niets . Blijkbaar heeft het gerecht na zes jaar talmen geoordeeld dat het welletjes was. In die tussentijd bracht de man nog een aantal extra nazi-versieringen in zijn tuin aan.

Advertentie

Hij heeft ondertussen wel een groot aantal van die symbolen weggehaald. De rechter heeft trouwens de bedenkelijke ornamenten verbeurd verklaart.