Rechtstreekse vluchten naar Israël vanuit Antwerpen

Op 14 december vertrekt de eerste vlucht uit Antwerpen naar Tel Aviv, een absolute primeur voor de luchthaven van Deurne. Naast het toenemende succes van Tel Aviv als citytripbestemming is deze lijn vooral ook goed nieuws voor de Joodse gemeenschap in Antwerpen die vanaf nu op een comfortabele manier naar Israël kan vliegen.

In oktober 2022 kondigde TUI fly aan dat het dit voorjaar drie Embraer E2-195 vliegtuigen zou leasen, ecologisch vernieuwende toestellen die zouden ingezet worden op de luchthaven van Antwerpen (zie persbericht in bijlage). Niet alleen het ecologische plaatje van deze toestellen is baanbrekend maar ook hun vliegbereik dat tot 4455 km kan overbruggen. Dat opende meteen nieuwe mogelijkheden voor Antwerpen. Deze zomer werden Kreta, Antalya en Tenerife al toegevoegd aan het aanbod. Deze winter komt er naast Las Palmas (Gran Canaria) nog een nieuwe, verder gelegen bestemming bij: Tel Aviv.

TUI fly programmeert nu ook twee vluchten per week, op donderdag en op zondag. De vluchten vertrekken:

–        Op donderdag om 10u en komen aan om 15u50. De retourvlucht vertrekt uit Tel Aviv om 16u40 en het toestel landt in Antwerpen om 21u05.

Advertentie

–        Op zondag om 8u55 met aankomst om 14u45. De retourvlucht van 15u35 komt om 20u00 aan in Antwerpen.

De eerste vlucht naar Tel Aviv is voorzien op donderdag 14 december.

Als citytrip staat Tel Aviv al enige tijd op het verlanglijstje van veel Belgen. ‘De witte stad’, zo genoemd omwille van zijn vele gebouwen uit de jaren dertig, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De trendy stad staat ook bij party people bekend om haar overweldigende strand- en uitgaansleven.

Maar Tel Aviv is vooral ook de bestemming bij uitstek van de Joodse gemeenschap in Antwerpen. Voor hen is deze rechtstreekse lijn Antwerpen-Tel Aviv dan ook uitstekend nieuws. Nooit eerder was Israël zo makkelijk bereikbaar.

“Dit is voor veel mensen van de Joodse gemeenschap een kinderdroom die in vervulling gaat”, zei Kamerlid Michael Freilich (N-VA) in Gazet Van Antwerpen.