Shalom festival 2023 op zondag 15 oktober in Antwerpen

Persmededeling: Met een uitbundig feest, een grote dosis positiviteit en een uitgestrekte hand naar alle burgers viert het vredesfestival haar 19de editie.

Op feiten en klaarheid over de joodse gemeenschap, Israël en de samenleving gaat het Shalom Festival in, telkens vanuit de overtuiging van een best-mogelijke co-existentie, op basis van respect voor ieders identiteit.

Tolerantie is de boodschap van dit jaar, in het bijzonder gericht op de vrijheid van geloof als één van de kernwaarden in een democratische samenleving.
“Elke burger, ongeacht zijn geloofsovertuiging, moet zich veilig en geaccepteerd kunnen voelen in onze samenleving” zegt Michael Freilich en voegt er bezorgd aan toe, “daar waar in de westerse wereld het afgelopen jaar diversiteit en vrijheid hoog in het vaandel  gedragen werd, is het zorgwekkend dat religieuze tolerantie nu wankelt.”

“Weet u dat Israël de kampioen van religieuze tolerantie is? Wat niet vaak in de media weergegeven wordt is dat Israël een voortrekker is in dit opzicht is. Wist u dat bescherming van religies vastgelegd is in de onafhankelijkheidsverklaring en dat alle geloofsovertuigingen er zonder beperkingen mogen worden beleefd en beleden? Zeker een prachtig voorbeeld voor onze democratieën!” Aldus Patricia Teitelbaum, voorzitster van Belgische Vrienden van Israël.

Advertentie

Boeiende sprekers, cultuur, klezmer, gospel bands en Israëlische muziek, hand-in-hand met literatuur, Israëlische producten, kunst, falafels, cafeteria en kinderanimatie mag u doorheen de namiddag verwachten.

Op post is Boogie Boy met zijn band voor een spetterend optreden en een live interview met Chef Tulli Padwa van het bekende TV programma  “Shalom Allemaal” mag niet ontbreken. Er niet bij zijn is een groot gemis!

Het Shalom-festival is een partnerschap van de Belgische Coalitie voor Israël, de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, B’nai B’rith, Koinonia Ministries, Anet, Belgian Friends of Israel, Christenen voor Israël, ORT world, Chrétiens amis d’Israel, Vlaanderen sta achter Israël, Finjan, Forum der Joodse Organisaties, Bne Akivah en Joods Actueel.

Praktisch:

GROENPLAATS ANTWERPEN

15 OKTOBER 2023

14.00 TOT 18.00

Advertentie

www.shalomfestival.be      info@shalomfestival.be