Viering 70 jarig bestaan van Israël op zondag 21 oktober in Antwerpse Groenplaats

Op zondag 21 oktober gaat het shalomfestival door op de Antwerpse Groenplaats. Het thema van deze 14de editie is de viering van de 70ste verjaardag van Israël. “Een klein wonder kan het land genoemd worden in haar veelzijdige bijdrage  aan o.a. onderwijs, ontwikkeling, religie, geneeskunde en landbouw”, aldus de organisatoren die opnieuw hopen op een grote opkomst.

“Toegewijd aan het samenleven, de dialoog en de waarheid, streeft de organisatie van het festival ernaar een warm hart toe te dragen aan de bescheiden Joodse gemeenschap en het antisemitisme te bestrijden, maar ook de bevooroordeelde informatie die in de media verspreid wordt, van antwoord te dienen”, lezen we in de persmededeling.

“In een multiculturele sfeer worden vrienden en alle burgers uitgenodigd om het feest te vervoegen. Verschillende nationaliteiten zullen dit jaar aanwezig zijn om hun liefde aan Israël te tonen en daarmee een positieve statement te maken: Israël is niet geïsoleerd en staat niet alleen.”


Wat kan u verwachten?

Advertentie

Cultuur, kunst, muziek, politiek, geloof, liefdadigheid, levensbeschouwing, kinderanimatie, natuur en gastronomie wisselen elkaar af tijdens de namiddag op het podium en de stands; een unieke samenstelling die de identiteit van het Shalom-festival best beschrijft.

Boogie Boy en zijn band treden op, naast pittige gospel teams in een moderne viering van de Joods-christelijke roots, de boodschap van vrede en vriendschap benadrukkend.

Het Shalom-festival is een initiatief van de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, de Belgische Coalitie voor Israël, B’nai B’rith Antwerpen, Koinonia Ministries, ORT Belgium, Christenen voor Israël, Beautiful Israel, Anet en Chrétiens Amis d’Israël.