Denis Ducarme (MR) kwaad op VRT

Kamerlid Denis Ducarme (MR) gaat de nieuwe minister van Justitie De Clerck interpelleren over de VRT uitzending met Philippe Geubels. Dat verklaarde hij op de Franstalige radiozender Radio Judaica op dinsdagavond 30.12.2008

Ducarme is geschokt dat de openbare oproep een programma heeft opgenomen en uitgezonden waar de spot wordt gedreven met de Jodenuitroeiing.  In de interpellatie aan de minister van Justitie, zal hij vragen dat het CGKR deze zaak onderzoekt en veroodeelr. Ducarme, die Geubels in het radioprogramma een slechte humorist noemde, vraagt zich ook af waarom het Centrum tegen Racisme op de uitzending niet heeft gereageerd. Hij roept alle burgers die zich geschoffeerd voelen door de uitzending om hetzelfde te doen. Ducarme is vooral boos omdat de uitzending van Geubels de laatste is  in een reeks van blunders tegenover de Joodse gemeenschap.
“Je mag met alles lachen maar tot op een bepaald niveau. De spot drijven tot sommigen ervan in tranen uitbarsten is er ver over.”

uitzending downloaden kan hier: http://www.box.net/shared/v7k6i02qa3