Gebed voor Israël en solidariteitsmars – waarschuwingen ook

Jerusalem day

In Antwerpen wordt vandaag een vredesgebed gehouden voor Israël. Het gebed is een organisatie  van beide Joodse gemeenschappen, Shomre Hadas en Machsike Hadas. De politie zal ter bescherming aanwezig zijn.
Uit het communiqué: Een Gebedsstonde (tehilim) voor solidariteit met de Israëlische soldaten en voor vrede in het Midden Oosten. Iedereen welkom, mannen vrouwen en jeugd. zondag 4 januari om 18 uur.

Update: N.a.v. de Anti-Israël protesten kregen leden van de Joodse gemeenschap opnieuw een waarschuwings-SMS om uit de buurt van het Sint Jansplein te blijven deze namiddag.

Op woensdag organiseert het CCOJB een protestmars voor de Iraanse ambassade, omdat dat land Hamas steunt met wapens en geld.

Joods Antwerpen en Brussel scharen zich in deze moeilijke periode resoluut achter de Joodse staat, de enige echte democratie in het Midden-Oosten die verplicht wordt tot militaire actie, of zoals Golda Meir heeft gezegd:

Advertentie

We kunnen het jullie vergeven dat jullie onze zonen gedood hebben, maar we kunnen het jullie nooit vergeven dat jullie ons gedwongen hebben jullie zonen te doden.