Joe de loodgieter wordt Joe de reporter in Gaza

Joe the Plumber werd tijdens Amerikaanse presidentsverkiezingen onsterfelijk door zijn ontmoeting met Obama. De Amerikaanse zender PajamasTV stuurt Samuel J. Wurzelbacher, zoals het Engelstalige equivalent van onze Vlaamse ‘Jan met de pet’ in werkelijkheid heet, als verslaggever naar Israël.Bekijk de video

Hij brengt er verslag uit van de toestand vanuit Israëlisch perspectief. Joe wil naar eigen zeggen vooral met gewone mensen praten. Hij liet weten onder de indruk te zijn van de moed van de Israëli’s om zich niet te storen aan de kritiek van de wereldopinie en over hun vastberadenheid om hun burgers te beschermen. Joe bezocht Sderoth, de stad in het zuiden van Israël waar getraumatiseerde burgers nu al jaren noodgedwongen in de buurt van hun schuilkelders moeten blijven omwille van de voortdurende beschietingen met Kassamraketten door Hamasterroristen.