Qassam Count Twitter houdt raketaanvallen vanuit Gaza updated

gaza04Updated: Terwijl Hamas zich nog beraad over een mogelijk bestand met Israël, worden ook vandaag onverminderd Qassamraketten en Katoesja mortiergranaten afgevuurd. Vandaag donderdagvoormiddag werden reeds 20 Qassam raketten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Er zijn geen rapporten van gewonden bekend. Zeven raketten stortten neer in de Eshkol regio en vijf andere in open veld nabij Sderot. Eén raket explodeerde in de voortuin van een woonhuis dat beschadigd werd evenals een aantal voertuigen. Andere dorpen werden geraakt: Ofakim, Ashdot, Sderot, Ashkelon alsook het 40 km verder gelegen Beersjeba.

twitter1Via Twitter wordt je nu permanent op de hoogte geworden waar en wanneer en hoeveel raketten zijn neergestort: klik op Qassam Count. Lees ook zeker het rapport (12 blz.) van het IICC van het aantal beschietingen vanuit Gaza op Zuid-Israël in 2008.

Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het soms microblogging genoemd. Twitter is opgericht in oktober 2006 door Obvious Corp, een nieuw bedrijf uit San Francisco. De basisvraag van de dienst is “Waar ben je nu mee bezig?“.