Hamas stunt op Belgische bruggen en wegen: ‘Intifada, Yes we can’

ael1Update. Deze vrijdagochtend in de vroege uurtjes hebben leden van een onbekende groepering, die zich voor de gelegenheid Hamas Belgium heten (geen verband met het AEL van Abu Jahjah), over heel Vlaanderen spandoeken opgehangen aan bruggen en wegen van belangrijke invalswegen. De onbekende groepering pakt met deze stunt uitgebreid uit op deze website.

De boodschappen op de spandoeken zijn dezelfde zoals altijd bv. oproepen tot een 3de Intifada (=met stenen en kasseien gooien naar doppositie, leuk..). Het was niet erg duidelijk of daarmee tot een Intifada in ons land werd opgeroepen, enkel in Israël of elders in het M-O, want er staat nergens een plaatsnaam of land op vermeld. Eén spandoek was volledig eentalig in het Arabisch geschreven – onleesbaar dus voor 99,9999 % van de Belgen maar, naar wij vermoeden, zal het waarschijnlijk geen bijster Israël-vriendelijke boodschap zijn geweest [..]

Huh?
Huh?

Uitleg op de site: “Vrijdagochtend hingen onze militanten, verspreid over de Vlaamse autosnelwegen, GAZA-spandoeken op voor de vrijdagspits. Hiermee willen we alle burgers in Vlaanderen oproepen zich actief af te zetten tegen de Holocaust in GAZA.” Het is sinds de Bevrijding op 8 mei 1945 aan de Joden verboden om over hun verleden (of dat van hun voorouders) of over de Holocaust te spreken, want anders heet dat ‘Uitbuiting van de Holocaust‘. Echter, de Hamas-mannen mogen blijkbaar wèl het verleden en de Holocaust ‘uitbuiten‘, waarmee ze enkel blijk geven van die geschiedenis te willen herschrijven voor eigen gemak en naar eigen goeddunken.

Zo stond op één spandoek te lezen: Warschau 1943 – Gaza 2009. Blijkbaar kennen ze deze Blog nog niet want dan zouden ze over het verschil tussen Gaza 2009 met de Warschauopstand uit 1943 al in deze beknopte introductie hebben kunnen lezen: Waarom de opstand in het getto van Warschau niet die van Gaza is

ael6De site meldt verder: “We roepen alle Vlaamse ouders op zich actief af te zetten tegen de Holocaust in Gaza en tegen het zionistische terreurnetwerk in België.” Waarschijnlijk verwijzen ze met dit ’terreurnetwerk’ naar de ‘uiterst gewelddadige manifestatie‘ (slik!) van het Forum der Joodse Organisaties die zij op 11 januari j.l.  in het Albertpark te Antwerpen hield. Toegegeven: er was een enorme politiemacht voor nodig om de bloeddorstige meute manifestanten in bedwang te houden, iets wat maar ternauwernood lukte. Zie op deze Blog: Antwerpen: grote opkomst voor pro-Israël manifestatie

Advertentie

Of anders bedoelen ze hiermee het terreurnetwerk van Blog Joods Actueel, dat kan ook natuurlijk. Wij houden u vast en zeker op de hoogte van de volgende aanslag op… de persvrijheid! 😉