Nederlandse burgemeesters tegen Antisemitisme in het voetbal

jc_aa[update] Wel kwetsende spreekkoren, maar pas ná Ajax-Feyenoord
Als het niet tijdens de wedstrijd mag dan doen we het er na, moeten de Feyenoordsupporters hebben gedacht die gistermiddag kwetsende leuzen scandeerden tegen de Ajax- aanhang. ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas,’ riepen teleurgestelde Feyenoordsupporters volgens de politie na afloop van de door Ajax gewonnen wedstrijd. ,,Ze scandeerden deze tekst tussen 14.15 en 14.45 uur, terwijl ze van de Arena richting de treinen liepen,” zegt politiewoordvoerder Nabil Ou-Aissa.

De burgemeesters lijken dus in hun opzet geslaagd om de spreekkoren uit het stadion te weren.

Lees hieronder  voor meer over dit initiatief

De burgemeester van Amsterdam Job Cohen en zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb, hebben voor de voetbalwedstrijd van zondag 15/2 tussen Ajax en Feyneoord bijzonder drastische maatregelen aangekondigd. Daarmee willen ze vastberaden  het antisemitisch  gedrag van de hooligans een halt toeroepen.

Beide burgervaders hebben laten weten dat als er nog hatelijkheden tegen Joden vanuit de tribunes gescandeerd worden tijdens de wedstrijd dat beide clubs gedurende vijf jaar geen supporters meer mogen toelaten bij de uitwedstrijden. Daarmee worden niet alleen de supporters maar ook het clubbestuur, stadionbewaking en stewards, omroepers, scheidsrechters en spelers op hun gezamelijke verantwoordelijkheid gewezen. We zullen spoedig weten of de aangekondigde sancties deze racistische supporterspraktijken ook daadwerkelijk aan banden legt.