Woensdag in Antwerpen: ‘Open Avond Palestijns-Israëlisch conflict’

Brigitte Herremans, voor de gelegenheid in een 'rood' jasje
Brigitte Herremans van Broederlijk Delen, voor de gelegenheid in een rood jasje

De Commissie Rechtvaardigheid en Vrede van het Bisdom Antwerpen organiseert een Open Avond betreffende het Palestijns – Israëlisch conflict. Bij die gelegenheid zijn de deelnemers van de verschillende vredesbedevaarten van harte welkom. Gastspreker is Brigitte Herremans, medewerker Midden Oosten Broederlijk Delen/Pax Christi Vlaanderen.

Wie voor Joods Actueel verslag wil uitbrengen van deze avond, gelieve contact op te nemen met de redactie per email.

Uit de brochure:

“Eind december 2008 brak in alle hevigheid een oorlog uit tussen Israël en Hamas in Gaza. Na luchtbombardementen werd op 4 januari 2009 ook een grondoffensief ingezet. Wekenlang werd strijd gevoerd. Er zijn de raketbeschietingen vanuit Gaza naar het zuiden van Israël. Er is ook het disproportionele geweld van Israël in Gaza.
Meer dan 1300 Palestijnen kwamen om het leven en nog veel meer werden gewond. Aan Israëlische zijde vielen er 13 doden en 130 gewonden. Er heerst wereldwijde verontwaardiging, met protestmanifestaties op tal van plaatsen. Tegelijk is er een enorme machteloosheid.

Velen zetten zich in voor een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het Palestijns – Israëlische conflict, in overeenstemming met het internationale recht. De Commissie Rechtvaardigheid en Vrede van het Bisdom Antwerpen organiseert een Open Avond betreffende het Palestijns – Israëlisch conflict. Bij die gelegenheid zijn de mensen die in het verleden deelnamen aan een vredesbedevaart naar het H. Land ook van harte welkom. Gastspreker is Brigitte Herremans, medewerker Midden Oosten Broederlijk Delen/Pax Christi Vlaanderen.”
Praktische informatie:

Advertentie

Woensdag 18 februari 2009
Start: 20u00
Theologisch en Pastoraal Centrum
Groenenborgerlaan 149, Antwerpen