Katholiek protest tegen tv-uitzending in Israël

jesus

Katholieke organisaties reageren not amused op een sketch op de Israëlische televisie waar grapjes werden gemaakt rond Maria en Jezus.

Premier Olmert en de bewuste komiek hebben zich al verontschuldigd voor het incident.

De officiële website van de Franciscanenorde in het Heilig Land besteedt in een artikel uitvoerig aandacht aan het mediavoorval. Joods Actueel las ondermeer deze opmerkelijke uitspraak op hun website:

“Welk Europees TV-station durft dergelijke grapjes  over de Holocaust uit te zenden?

Advertentie

Hmmm… Daar kennen wij wel een antwoord op.

De Israëlische media van hun kant berichten objectief en zakelijk over het voorval,  nergens konden we opmerkingen lezen over censuur, gebrek aan humor of katholieken met lange tenen. Wel merken journalisten op dat de overheid geen mogelijkheid heeft om in te grijpen aangezien het niet om een uitzending van een ‘openbare omroep’ gaat.