Israël haalt bedreigde joden uit Jemen

Israël heeft na een speciale operatie tien joden uit Jemen gehaald die waren bedreigd door Al-Qaida. Over de operatie wilde een woordvoerder van het Joods Agentschap uit veiligheidsoverwegingen geen bijzonderheden verschaffen.

De ongeveer 280 joden die er nog wonen, stonden het afgelopen jaar aan toenemende bedreigingen bloot, zegt het Joods Agentschap. Deze familie komt aan op het Israëlische vliegveld nadat in hun huis in Jemen een handgranaat naar binnen werd gegooid. Hiermee bevestigt de Israël nogmaals haar nut als Joodse staat. Joden overal ter wereld weten dat ze altijd ergens naartoe kunnen indien ze bedreigd en vervolgd worden. Dat was ook een van de hoofdredenen voor het oprichten van de enige Joodse staat.

Bekijk hier de foto’s van hun aankomst in Israël (klik voor groot beeld):