Het meisje met de gele ster in Cultuurcentrum Lier op 6 en 7 maart

het-meisje-met-de-gele-sters

Is een theaterwerk van Dirk Callens in een uitvoering van het Lierse jeugdtheater. De regie is in handen van de auteur en de choreografie is van Aline Deleu.

Er zijn namiddag-en avondvoorstellingen op 6 en 7 maart aanstaande.

Het verhaal gaat over Sarah Szajkowska die op een dag een gele ster op haar jas genaaid krijgt. Dan is ze niet meer welkom op school en mag ze niet meer in het park spelen. Net voor haar ouders worden gedeporteerd, brengt een onbekende man haar naar een ongezellig klooster. Daar is ze veilig, zeggen de nonnen! Maar Sarah mag er nooit buitenkomen. Gelukkig zijn er nog andere kinderen in het gebouw.

“Het meisje met de gele ster” is een aangrijpend verhaal, gebaseerd op waar gebeurde feiten. Eenzaamheid, angst en afzondering bepalen vele maanden het leven van de voortvluchtige joodse meisjes. Gelukkig bezorgt spontaniteit en naïviteit hen dat sprankje hoop om te volharden en te blijven geloven in een toekomst.

Advertentie

Een realistische en beklijvende productie over joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de naziterreur op de vlucht zijn.

Een creatie, geschikt voor de hele familie vanaf 9 jaar!

Met: Iris Adriaenssens, Nick Celis, Roel De Caluwé, Ruben De Clercq, Brigitte De Docker, Enya De Graef, Kiani De Graef, Lore De Vos, Francine Dom, Nele Druyts, Michèle Even, Isabeau Fleurbay, Walter Gijs, Natalia Gil Mourino, Ann-Sofie Janssens, Dorien Janssens, Gert-Jan Janssens, Kato Janssens, Hanne Kraat, Lesley Nevejans, Anke Slaets, Amber Van der Heyden, Cato Van Gerwen, Door Van Gerwen, Nana Van Gerwen, Sam Van Gerwen en Jens Wuyten.

6 maart 2009 om 20u – 7 maart 2009 om 15u en 20u

Cultuurcentrum ‘Vredeberg’ Vredebergstraat 12-14 Lier
Inkom: 9 € (60+, studenten en groepen vanaf 10 personen: 8 €)

Reservatie : 03/480.48.27 of via website: www.teaterlier.be