Joodse bakkerij Kleinblatt scoort goed bij Test Aankoop

kb1Consumentvereniging Test Aankoop kocht in 49 verkoopspunten in België telkens vier broden en moest vaststellen dat bakkers en producenten het niet zo nauw nemen met het wettelijk gewicht en dat 16% van al de gekochte broden daar ver beneden zaten.

De wetgever heeft ter bescherming van de consument bepaald hoeveel een brood moet wegen. Dat gewicht is verschillend naar gelang de broodsoort.


Op die manier weet  je of je een duur brood koopt of juist niet.  Het gewicht mag 4% afwijken van de norm. Huishoudbrood moet 1.000 gram wegen (of 500 gram voor een klein brood)

De consumentvereniging stelde een uitzondering vast bij enkele bakkers waaronder de Joodse en koosjere Bakkerij Kleinblatt te Antwerpen. De vier broden van Kleinblatt zaten met  een gemiddeld gewicht van 1139 gram ver boven de wettelijke norm, Test Aankoop noemt dit ‘zeer goed’.

Ook opmerkelijk is dat hiermee het Kleinblatt brood het goedkoopste bleek van alle bakkers met gemiddeld 2,18 Euro per kilo. De duurste bakker bakt het figuurlijk wel erg bruin, zijn brood komt uit op 3,60 per kilo.balerina20groot_20070627_1109551

Advertentie

Wat Test Aankoop niet weet is dat Bakkerij Kleinblatt elke vrijdag challes (gevlochten brood voor de sabbat) en gebak schenkt aan een vereniging voor joodse armenzorg. De bakkerij heeft een eigen website die je hier kan bezoeken, voor hun brood, pralines, gebak en andere lekkernijen  moet je naar de winkel.

Oh ja, en voor wie het nog niet wist, Joods Actueel is ook verkrijgbaar bij deze Joodse bakker.