De controversiele rabbi Shmuel

Bericht overgenomen van collega Brabosh
Rabbi Shmuel (°Brooklyn, VS) is een bierdrinkende rabbijn met baard en haarlokken (’oorlokken’ of ‘peies’) die eigen composities speelt op zijn gitaar. Hij ziet geen tegenspraak tussen zijn twee identiteiten. Integendeel, hij filosofeert over het Jodendom en ziet zijn muziek als complementair en als hulpmiddel- en communicatemethode om mensen samen te brengen (enz.).

Rabbi Shmuel die gestudeerd heeft in Joodse filosofie en de Talmoed aan verscheidene Joodse universiteiten, heeft ook een concerttournee gemaakt doorheen het land met zijn groep ‘Gefiltefish’, die speelde voor uitverkochte zalen. Hij speelt geen klezmermuziek (typische Joodse muziekstijl). Meer over de controversiële Rav Shmuel en muziekclips op zijn website.