Uitvinding van 18 jarige blijkt schot in de roos

Zion Badash met zijn uitvinding
Zion Badash met zijn uitvinding

Sommigen onder ons zijn al wat meer bezig met groene energie dan anderen. In Israël heeft de 18 jarige Zion Badash een apparaat uitgevonden waarmee de uitlaatgassen van interne verbrandingsmotoren met 40% wordt verminderd. De knaap sleutelde twee jaar aan het project.

Behalve een vermindering van de uitlaatgassen wordt ook het benzineverbruik aanzienlijk verminderd.

Het apparaat, dat onder de naam Z5 gecommercialiseerd wordt, kan zelf worden geïnstalleerd. Drie maanden geleden werd het product op de markt gebruikt en lijkt internationaal door te dringen. De Z5 wordt reeds in Israël, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de VS aan de man gebracht. Kostprijs, zo’n 170 euro.

Het apparaat zorgt ervoor dat de lucht gemakkelijker door de motor stroomt, waardoor de verbranding vlotter verloopt. Dit leidt ertoe, dat de auto minder benzine verbruikt en dus minder uitlaatgassen produceert.

Advertentie

Een onafhankelijk onderzoeker van de Israëlische regering bevestigde de resultaten.

De vader van Zion vader hielp hem het product verder te verfijnen en op de markt te brengen. Binnen enkele maanden trekt Zion, zoals elke jonge Israëli, naar het leger voor drie jaar. Het leger in Israël motiveert en helpt soldaten hun verschillende ideeën uit te voeren en Zion hoopt hierdoor nog meer uitvingen te kunnen realiseren.